Ole Condrup Photography | Explore /\ Inspire | Photography and Outdoor

Blog

ANMELDELSE: CUMA GEAR: Titanium Hang Pot 750ml

Hvad hulen er en hang pot?
Det er faktisk ret nemt, en potte som kan hænge, direkte oversat. ;)

Ofte når man er på tur i vildmarken eller naturen, er man afhængig af at kunne koge vand, enten til te og kaffe eller koge suppe eller andet mad.

Survivalstore.dk er begyndt at forhandle disse hang pots og var så venlige at sende mig et eksemplar til test, på min næste tur ud under åben himmel.

Det smarte ved en hang pot er, at den fylder meget lidt og den kan hænges indover et bål og dermed koge ens vand. Man er ikke afhængig af gas eller spritbrændere og da man i forvejen, ofte allerede har gang i et bål, så er det et ret lækkert tool at have med i rygsækken.

Hang pots kommer i mange varianter, men de senere år er de kommet på markedet i titanium. Det har gode fordele, hvor vægt er en af de vigtigste men også holdbarheden. En ekstra god ting er, at det bliver meget hurtigt kølet af igen, efter endt brug.

Sensommeren betyder køligere nætter og det er en oplagt mulighed for at tage CUMA GEAR: Titanium Hang Pot 750ml med ud på fototur en sensommeraften.. Hang potten leveres i en smart lille opbevaringspose, i skrigende orange. Første gang jeg så den tænkte jeg, hmm, okay… Men efter noget tid kunne jeg godt se logikken i det. Orange ting er gode i naturen, hvis man lægger dem fra sig, da de ikke bliver væk, så det giver mening.

Eneste anke jeg lige har med den stofpose er, at den er lavet af noget materiale som drysser forfærdeligt. Den pose bør nok revurderes i materialevalg. Snorelukket virker dog fint og gør at låget på hang potten faktisk presses nok ned, så det ikke rasler når man går med den i rygsækken.

Jeg fik klargjort til et bål og pakkede hang potten ud. Jeg drikker ofte kaffe eller te fra Growers Cup. Med sine 750ml er der rigelig plads i hang potten til sådan en pose. Der er sågar mål i den, så det bliver ikke nemmere. Efter at have fået bålet godt i gang, fik jeg lavet et hængesystem til at hænge hang potten over bålet. Ind over bålet med den, helt fyldt op - og så var det bare at vente.

Nu er alt relativt. Jo tættere hang potten er på flammerne, desto hurtigere koger vandet. Jeg havde den godt 25cm over mit bål. De 750ml kom i kog efter ca. 8-9 minutter. indrømmet, det er ikke en raket som min MSR Windboiler, men det er hellere ikke meningen. Min windboiler fylder og vejer mere og kræver gas og den kan ikke slow cook noget som helst, da den koger for fuld skrue hele tiden. Hang potten er egnet til hygge over bål, man kan nemt smide nogle nudler eller suppe i, uden at være bange for at det koger over.

Da jeg altid benytter Hestra Work Gloves, er det ikke noget problem at hælde vandet fra. Håndtagene på hang potten bliver varme, men det skyles primært mine flammer var for høje. Hvis man lader den hænge over et mindre bål går det bedre, men så tager det også lidt længere tid med at koge. Alternativt kan den også stå nede i gløderne.

Som nævnt indledningsvis, så taber den meget hurtigt varmen efter den er tømt og kan derfor hurtigt pakkes væk igen. Det er fedt!

Survivalstore.dk har her et solidt produkt med CUMA GEAR: Titanium Hang Pot 750ml. En fin makker at have med på turen ud under åben himmel, hvor man ikke har travlt men bare nyder turen og kaffen over bålet. Det er som nævnt et letvægtsprodukt i gedigen kvalitet. Prisen på 399,- er fair for et så godt produkt.

Tak til Survivalstore.dk for at sende mig et eksemplar til test.

Score: 9/10 (Posen som nævnt er ikke helt på højde med resten, men det er småting).

Link: Survivalsstore.dk
Link: CUMA GEAR: Titanium Hang Pot 750ml

Obs: Alle billeder i artiklen er mine egne, der bruges ikke officielle produktbilleder. Billedere er underlagt ophavsret og må ikke kopieres og anvendes andetsteds, uden forudgående aftale. Overtrædelse af dette vil føre til erstatningssag.