Ole Condrup Photography | Explore /\ Inspire | Photography and Outdoor

Blog

ANMELDELSE: Gerber Bear Grylls Hachet (ØKSE)

De sidste par år har vi set en stigende interesse for Bear Grylls og ikke mindst samarbejdet med Gerber. Jeg har som friluftsmenneske altid brug for værktøj når jeg er i naturen, enten i form af en kniv, sav eller i dette tilfælde, en økse.

Gerber har lavet denne Hachet (mini økse) sammen med Bear Grylls og den tager vi her et nærmere kig på..

Som med alle de andre produkter i Bear Grylls line-up, så er denne Hatchet ingen undtagelse, den er bygget solidt og det er kram man har i hånden ved første indtryk. Forskellen mellem en Hatchet og en decideret økse er størrelsen, hvilket også sætter sine begrænsninger i brugen. Man kan godt kløve mindre stykker brænde, men så hellere ikke mere, dertil mangler den vægt.

Til almindelige opgaver hvor der skal snittes og hugges mindre grene m.v. er den fantastisk. Den er meget skarp fra fabrikken og grebet gør at man hele tiden føler sig sikker med den i hånden. En god solid gren som på billedet, kløves uden problemer i ét hug.

Udover at kunne kløve lidt mindre brændestykker, er den også markant bedre end en kniv, da arbejdet går meget lettere når større opgaver skal løses. Jeg har tidligere testet Gerber Bear Grylls Fine Ultimate Knife og den hører til i den tungere ende af knive, men hvor den enten må give op eller jeg giver op, der tager denne Hatchet snildt over og løser opgaven. En smart detalje er udskæringen som passer til pege og langefinger, hvilket gør at den også kan bruges til snitteopgaver. Genialt!

Grebet er også det klassiske for serien, gummi med udskæringen og orange farver. Man holder super godt om grebet og den orange farve er kun med til at den ikke pludseligt bliver væk, hvis man taber den i skovbunden. (For man lægger jo aldrig sit grej fra sig uden at vide hvor det er, vel?) :) Ydermere har Gerber lavet hovedet således, at man kan slå på det, hvis man har problemer med at kløve et stykke træ.

Alt i alt, så har Gerber og Bear Grylls igen ramt bredt. Det er dyre produkter, hvis man kigger på alternativer som ikke har Bear's signatur på produktet, men ikke desto mindre virker deres produkter og det samme gør sig også gældende for denne Hatchet. Jeg har haft fornøjelsen af min i et års tid og den har aldrig skuffet. Den fylder ikke mere end den snildt kan ligge i en rygsæk og den kommer også med en skede i kunststof med velcroluk og mulighed for at hænge i et bælte.

Står du og føler at din kniv ind i mellem kommer lidt til kort, så kan jeg klart anbefale at tage et kig på en Hatchet som denne her fra Gerber og Bear Grylls.

Score: 9/10 (Valuta for pengene, så længe man ikke forventer den er en rigtig svensk økse. Den kommer hurtigt til kort ved større opgaver.)

Link til: Gerber Gear / Bear Grylls

Obs: Alle billeder i artiklen er mine egne, der bruges ikke officielle produktbilleder. Billedere er underlagt ophavsret og må ikke kopieres og anvendes andetsteds, uden forudgående aftale. Overtrædelse af dette vil føre til erstatningssag.